کتابخانه و منابع آموزش علوم پزشکی

معرفي كتابخانه

كتابخانه مركز مطالعات و توسعه آموزش پزشكي در سال ۱۳۷۱ در محلي غير از محل فعلي، به نام تالار هشت گوش واقع در دانشكده پزشكي با ۹۰۰ عنوان كتاب تاسيس شد و در سال ۱۳۷۶ به محل فعلي منتقل گرديد.

اين كتابخانه از نوع تخصصي مي باشد.

در حال حاضر مجموع منابع اين كتابخانه بالغ بر ۳۵۶۰ جلد كتاب فارسي، ۳۸۳۷ جلد كتاب لاتين، ۹۲ عنوان پايان نامه كارشناسي ارشد آموزش پزشكي و ۲۰ عنوان پایان نامه دکتری و ۶۳ عنوان طرح تحقيقاتي مي باشد.

موضوعات كتاب هاي كتابخانه

كتاب ها شامل موضوعات مختلف آموزشي و پژوهشي از قبيل: روش تحقيق، برنامه ريزي درسي، مديريت كيفيت، مديريت آموزشي، روش تدريس، آمار، ارزشيابي، تكنولوژي آموزشي، الگوهاي يادگيري، روشهاي مطالعه، روانشناسي،Distance learning , E-learning , OSCEاست.

سيستم كتابخانه قفسه باز و امانت كتابخانه به صورت مكانيزه انجام مي شود. از ديگر منابع موجود در كتابخانه لوح هاي فشرده آموزشي و دايرة المعارفهاي آموزش پزشكي مي باشد.

اين كتابخانه علاوه بر اعضاء هيات علمي، دانشجويان و كاركنان خود، روزانه پاسخگوي نياز كليه دانشجويان تحصيلات تکميلي تمامي رشته هاي دانشگاه و مراجعين آزاد نيز مي باشد.

مجلات معتبر آموزش پزشکی

مجلات داخلی

مجلات خارجی

مسئول کتابخانه:

نام و نام خانوادگی: خانم  فریبا اباذری

مدرک تحصیلی:کارشناسی

رشته تحصیلی:علم اطلاعات و دانش شناسی

پست الکترونیک: library@edc.mui.ac.ir

تلفن:۰۳۱۳۷۹۲۳۳۷۷

آدرس: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی، طبقه همکف، اتاق ۱۰۷

شرح وظايف :

۱)  نياز سنجي جهت تهيه منابع از اعضاء هيات علمي و دانشجويان تحصيلات تكميلي آموزش پزشكي

۲)  شركت در نمايشگاههاي بين المللي كتاب تهران به صورت ساليانه

۳)  پيگيري تامين اعتبار لازم جهت تهيه منابع

۴)  سرويس دهي و ارائه خدمات (جستجو، امانت و ...) به كليه دانشجويان، اعضاء هيات علمي وكاركنان دانشگاه

۵)  مشاوره و راهنمايي هاي لازم به دانشجويان براي استفاده بهتر از منابع كتابخانه

۶)  ارائه خدمات تحويل مدرك و امانت بين كتابخانه اي

۷)  ارسال كتب جديد خريداري شده به كتابخانه مركزي جهت ثبت و فهرستنويسي

۸) آماده سازي كتابها پس از برگشت از كتابخانه مركزي

۹) پيگيري تازه هاي نشر از طرق مختلف از جمله سايت ناشران داخلي و خارجي و تهيه آنها

۱۰) به روز رساني كتابخانه ديجيتال تخصصي آموزش پزشكي

۱۱)  پاسخ گويي حضوري و غير حضوري مراجعين

كتابخانه الكترونيك

معرفي كتابخانه الكترونيك آموزش پزشكي     Medical Education Digital Library

طي چندين دوره زماني درخواست هاي متعددي از ساير مراكز توسعه سطح كشور براي زيراكس و ارسال كتاب هاي لاتين جهت مراكزشان به اين كتابخانه ارسال مي گرديد. كه اين خود پس از چندي به دليل بالا بودن حجم درخواست ها، مشكلاتي را به وجود آورد.

بنابراين بر آن شديم تا تدبيري بيانديشيم و تصميم بر آن شد كه مجموعه كتابهاي لاتين اين كتابخانه الكترونيكي گردند. به همين منظور در سال ۱۳۸۹ با شركت نوين پژوه وارد مذاكره شديم و پس از عقد قرارداد هر هفته تعدادي از كتاب ها براي اسكن و OCRسازي به آن شركت ارسال مي گرديد. لازم به ذكر است كه اين طرح مورد استقبال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز قرار گرفت و حمايت هاي لازم هم صورت گرفت.

سرانجام اين طرح در سال ۱۳۹۱پايان يافت و كتابخانه ديجيتال اين مركز رسماً افتتاح و راه اندازي شد.

در همين سال بنا به درخواست وزارتخانه جهت بهره وري ساير مراكز توسعه آموزش پزشكي كشور از اين مجموعه، تعداد ۵۵ عدد هارد اكسترنال ۵۰۰ گيكابايتي تهيه و مجموعه به روي آنها انتقال يافت و به وزارتخانه ارسال گرديد تا در اختيار مراكز توسعه قرار گيرد.

هدف از اجراي اين طرح همانطور كه گفته شده به دليل درخواست هاي زياد مراكز توسعه آموزش پزشكي سطح كشور از اين كتابخانه بود چرا كه اين كتابخانه، غني ترين و كامل ترين كتابخانه تخصصي آموزش پزشكي در كشور مي باشد.

كتابخانه ديجيتال آموزش پزشكي هر سال به روز رساني مي گردد.

اين كتابخانه تحت شبكه داخلي مركز به آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱۲۷.۱۴ می باشد و براي اعضاء هيات علمي، دانشجويان ارشد و PHDآموزش پزشكي قابل دسترسي مي باشد.

کتابخانه مرکزي

نرم افزار کتابخانه آذرسا